Filmajánló

Amit még mindig tudni akarsz a szexről
(Hope springs)

A cím sajnos félrevezető, mivel a film nem (csak) a szex témát járja körbe, annál sokkal többet nyújt: megismerhetjük egy 31 éve házasságban élő idősödő pár történetét.

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) immár 31 éve hűséges társak, azonban az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk megváltozott: életük monoton, minden reggel ugyanúgy kezdődik, a pár már évek óta külön szobában alszik, meg sem érintik egymást. A feleség, Kay azonban megelégeli mindezt, szeretné megint azt, „ami régen volt”, ezért befizeti magukat egy intenzív párterápiára, amihez egy hetet Hope Springsben kell tölteniük. A szokásaihoz mereven ragaszkodó Arnoldot persze nem könnyű rávenni az utazásra, még nehezebb azonban mindkettőjüknek megnyílni a terapeuta előtt és évek óta először őszintén beszélni egymással.

A film ezt az egy hetet követi végig, Kay és Arnold küzdelmét, hogy képesek legyenek megszabadulni gátlásaiktól, felélesszék a régi tüzet a hálószobában, és visszataláljanak ahhoz, amiért annak idején egymásba szerettek. Mindezt a terápiás beszélgetések és a terapeutától kapott házi feladatok segítik.

A Hope springs szerethetően mutatja be a családi életciklusok utolsó fázisainak nehézségeit, amikor a gyerekek már kirepültek, s az idősödő szülőpárnak újra kell rendeznie az életét, hiszen a szülői funkció helyére a nagyszülői szerep lép, s a pár ismét kettesben él.

Amit még mindig tudni akarsz a szexről - filmtrailer

www.csaladesparterapia.hu | Copyright © 2013-2016. Minden jog fentartva! | Jogi nyilatkozat | Az oldalon található tartalom kizárolagos tulajdonosa a Complexpert Kft.