Berta-Szalóki Sára

Család és/vagy karrier?

Az elmúlt évtizedek változásai következtében csökkent a házasságkötések száma, viszont egyre több pár választja az élettársi kapcsolatot, egyrészt mint egyfajta „próbaházasságot”, melynél hosszabb-rövidebb együttélés után kötnek házasságot, másrészt saját jogán is. Ezzel együtt a gyermekvállalás időpontja is kitolódott, illetve csökkent a gyermekszám, termékenység is. Az emberek többsége azonban ma is családban él, így a kérdés továbbra is minden család életében jelen van: összeegyeztethető-e a családi élet és a karrier-építés, vagy pedig választanunk kell a kettő között?

Hazánkban gyakran a munkavállalás és az otthon maradás, mint két véglet között lehet választani, ami egyéni, családi, és munkahelyi konfliktusokhoz vezethet. Úgy gondolom, ez egy érdekes, aktuális és sokat vitatott téma - ami természetesen politikai felhangoktól sem mentes -, hogy egy édesanyának meddig kell, vagy egyáltalán kell-e otthon maradnia gyermekével, illetve mikor kell, kell-e egyáltalán visszatérnie a munkaerőpiacra. Keverednek és ütköznek a társadalom, a családok, és a gyerekek érdekei.

A témával foglalkozó kutatások szerint a magyar közgondolkodásban egy tradicionális, konzervatív álláspont a jellemző: a férfiakhoz a kenyérkereső szerepét (biztosítsa a megélhetést), a nőkhöz pedig a háziasszony szerepét (háztartás vezetése, gyermekek nevelése) kapcsoljuk. Ez a szerepmegosztás napjainkban valamelyest változik, ugyanis a női munkavállalás egyre inkább terjed, miközben a családon belül továbbra is ők látják el a háztartási feladatokat és a gyereknevelés is az ő irányításuk alatt marad (ezt szokták emlegetni a nők „második műszak”-jaként). Azonban egyre többször találkozhatunk azzal a nézettel is, hogy egy férfinél mind a pénzkeresés, mind a családcentrikusság fontos, azaz elvárják, hogy a férfiak besegítsenek az otthoni teendőkbe.

A szakemberek között sincs egyetértés abban, hogy mi a legjobb megoldás. A gazdaságpolitikai (gazdaság és társadalom számára hátrányos az alacsony női munkavállalás) és a gyermekfejlődési (egészséges fejlődés és a biztonságos kötődés kialakítása miatt fontos az anya jelenléte) szempontok szerint alakulnak a viták. Az utóbbi időkben a nők munkaerő-piaci részvételének növelését szorgalmazzák, hiszen minél tovább marad az anyuka otthon, annál kisebb az esélye a visszatérésre. A gyermekvállalás ugyanis általában a nőket tartja vissza a munkavállalástól, a férfiakat pedig plusz terhek vállalására ösztönzi. A gyermekgondozási segély, a gyes 1967-es bevezetése óta az anya a gyermek három éves koráig otthon maradhatott (változó feltételekkel).

Manapság ugyan nő azoknak a nőknek a száma, akik visszatérnének a munkahelyükre, viszont ebbe több tényező is beleszól. Egyrészt hazánkban kevés lehetőség van arra, hogy egy anyuka rész-munkaidős állást végezzen, vagy otthonról dolgozzon, azonban ha elvállal egy teljes állást, akkor a gyermek-felügyelet válhat problémássá. Sokszor a tágabb család, és így a segítség már nincsen közvetlen közelben, így a párok csak a saját erejükre számíthatnak, vagy azokra a szolgáltatásokra, melyeket erre a célra fejlesztettek ki (azonban kevés a bölcsőde, illetve még az óvodákba is nehéz bejutni). Éppen ezért ahhoz, hogy a munka és a családi élet összeegyeztethető legyen, fontos lenne a rendszer rugalmasságának növelése, hogy ne csak az otthon maradás vagy a munkavállalás mint végletek közül lehessen választani. Ez elősegítené, hogy az anyukák szabadabban és könnyebben hozzanak döntéseket ebben az örömteli életszakaszban.

A munkavállalás miatti többszörös szerepvállalás – egyszerre házastárs, szülő és munkavállaló –növelheti a stressz mértékét, illetve a munka és a család közötti egyensúlyozás következtében gyakrabban alakulhatnak ki konfliktusok. Viszont egyértelműen vannak előnyei is: egyrészt javul a család anyagi helyzete, másrészt újfajta társas kapcsolatokat, lehetőségeket és kihívásokat is jelent az anyuka számára, ami hozzájárulhat az önértékelésének növekedéséhez, és a pszichológiai jóllétéhez.

A munkába való visszatérésnek vagy éppen az otthon maradásnak - saját kutatásom szerint – több oka is lehet. A munkába való visszatérés mögött anyagi okok, valamint a felnőtt társaság és a karrier fontossága állhatnak, illetve az, hogy az anyukát munkahelyén már visszavárják. Ezek az anyukák úgy érzik, hogy hiányzik nekik a szellemi elfoglaltság, illetve az, hogy a gyermeknevelésen kívül mással is foglalkozhassanak, kimozduljanak a négy fal közül. Az otthon maradásba szintén belejátszanak anyagi tényezők: az apuka elég pénzt keres, vagy az anyuka nem talált még állást. Azok az anyukák, akik szívesen maradnak otthon, úgy érezik, hogy az anyaság az elsődleges hivatásuk, egy örömteli időszakként élik meg a gyerekkel otthon töltött időt.

Tehát összefoglalásképpen azt mondhatom, hogy minden anyukának, és családnak fel kell tennie ezt a kérdést magának, és meg kell rá találnia a számára leginkább megfelelő választ, amit mindenki el tud fogadni megoldásként. Hiszen a párkapcsolat, a gyermek fejlődése és saját magunk szempontjából is akkor alakulhat a legjobban a dolog, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, elégedettek vagyunk a helyzetünkkel akár otthon maradó anyukaként, akár munkába járó anyukaként, akár a kettő valamilyen számunkra élhető kombinációjaként.

Mivel ez egy olyan időszak a család számára, ami kérdéseket vet fel, problémák elé állít, ezért természetesen előfordulhatnak konfliktusok, lehetnek olyan dolgok, amiben a pár nem ért egyet. Segítség, de akár nehézség is lehet, hogy mindketten hoznak magukkal mintákat a családjukból, megvannak az elképzeléseik arról, hogy mi lenne a jó megoldás, illetve elvárásaik vannak párjuk irányában. Fontos, hogy ezeket felismerjék, ki tudják mondani, és meg tudják beszélni egymással. Ha úgy érzik, hogy nem sikerül megbeszélni a problémákat, a konfliktusok, nehézségek túlnőttek Önökön, nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, akkor érdemes lehet egy családterapeuta- vagy tanácsadó segítségét kérni.

www.csaladesparterapia.hu | Copyright © 2013-2016. Minden jog fentartva! | Jogi nyilatkozat | Az oldalon található tartalom kizárolagos tulajdonosa a Complexpert Kft.